Susana Gràcia

24·01·2021

QUÈ VA SIGNIFICAR U DE CUC EN LA MEVA VIDA.

Volia escriure sobre el que jo vaig aportar a U de cuc. La jove que somiava en arribar a ser una bona actriu de teatre i formar part d’un estil de vida que, des de fora, té molt d’aventura i fascinació. Però no he estat capaç de donar una resposta coherent a la pregunta. Així que,  en un exercici de sinceritat, quan recordo i reflexiono sobre aquell període de la meva vida, he de reconèixer que la pregunta, si la vull respondre, l’he de formular a l’inrevés: que va significar U de Cuc per mi?

Adonar-me que buscava en el teatre una manera de ser i de fer que m’allunyés d’una vida que, fora d’aquest àmbit, intuïa monòtona i gris; potser també, no ens enganyem, fama i glòria, perquè no? Doncs perquè entrar al grup, iniciar-me en aquell món em va ajudar a conèixer la realitat, vaig entendre que el camí i l’aprenentatge per arribar a ser una bona actriu és llarg, difícil, sovint tortuós i molt sacrificat. I adonar-me que em mancava la vocació i l’esperit que sí reconeixia en els meus companys i companyes. Així que, després d’un temps, vaig decidir acabar amb aquella etapa de la meva vida.

I ara, des de la maduresa i la llunyania, sí puc afirmar que formar part i compartir aquells anys em va fer créixer com a persona. Vaig aprendre a treballar en equip; a compartir i lluitar per projectes innovadors i arriscats; a no conformar-me; a llegir el món des d’una altre perspectiva; a fer del sentit de l’humor i la complicitat compartida una manera d’afrontar els reptes. I tot aquest aprenentatge, que he aplicat tant a la meva vida personal com a la professional, ha contribuït a que el camí recorregut fora del teatre no tingués res de monòton ni avorrit. 

Així que gràcies U de Cuc per aquest passat compartit.

Mireia Sánchez

Quico Romeu