Audio i Textos teatrals

ADB, edicions

El juny de 2023, després d’un any de treballs, surt de la imprenta la 1ª edició del llibre U de cuc: 50 aniversari (recopilació ampliada dels textos de la plana web).

COMENTARIS: Enhorabona i felicitats pel llibre, ens deixa memòria i ens fa més rics. És tan important preservar la memòria (J. F.)

He començat pel final, per les vivències dels que van ser protagonistes, explicades amb emoció, i que demostren la realitat d’aquells moments. [...] Una idea magnífica, l’explicació de les efemèrides més importants d’aquells anys que coincidien amb els vostres muntatges. Quina feinada tan ben feta! (I. P.)

Estem assaborint el teu llibre, que ha estat una descoberta sorprenent. No teníem consciència del gruix que va representar U de cuc en la història del teatre per a nois i noies. (A. F.)

Una molt bona idea fixar records i experiències per escrit. Va bé per fixar les vivències que s’han tingut i tenir així un record permanent i que pot servir per anar fent història. (M. C.)

Presentació del llibre
U de cuc: 50 aniversari
a l'Ateneu Barcelonès.

Taula rodona

Dom Bosco

L'Editorial Dom Bosco, en la Col·lecció teatre Edebé per a nois i noies enregistrava les bandes sonores, la música i les cançons —amb les seves corresponents partitures— per incloure-les (en una casset) amb els llibrets on, a més del text, s'incloïen els detalls del muntatge de les obres que anàvem representant, tant de les nostres com d'altres grups. Aquest tipus de publicacions, de caire eminentment educatiu, va ser molt utilitzat en instituts, escoles i, també, per altres grups teatrals de joves.
Quatre dels muntatges de U de cuc —Supertot, El somni de Bagdad, MILES GLORIOSUS (El militar fanfarró) i El gran màgic d'Oz— van ser publicats per aquesta editorial en la versió original catalana i en la versió castellana, que en va fer Francesc Alborch. Al capdavant de les Edicions Dom Bosco hi havia Cales Garulo, un capellà salesià infatigable que, amb el seu col·lega Jesús Ballaz —amb motiu del Congrés de Cultura Catalana celebrat l’any 1977—, el 23 d’abril d’aquest mateix any, van presentar la col·lecció Teatre EDB per a nois i noies, que va arribar a publicar vint-i-set títols diferents.

Edicions Robrenyo

Edicions Robrenyo de teatre de tots els temps va publicar El gran Claus i el petit Claus.

Edicions 62

Edicions 62, en la col·lecció el Galliner, va publicar el text de Supertot.

Llibres de teatre

Llibres de teatre, de Lluís Coquart va publicar el text de La Cendrosa Ventafocs.

Intitut del Teatre

L'Intitut del Teatre de la Diputació de Barcelona, en la seva Col·lecció de Teatre Clàssic, va publicar L’home i les armes.